KARABÜK / MERKEZ - Demir Çelik Anadolu Lisesi

Demir Çelik Anadolu Lisesi

Adres
YENİŞEHİR MAH. NECATİBEY CAD. KARABÜK ANADOLU LISESI BLOK NO: 8B MERKEZ / KARABÜK
Vizyon
Okulumuzun, öğretmen-öğrenci ve çalışanları ile saygınlığını arttırarak geleceği görebilen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefleyen, yenilikçi, araştırmada öncü, teknolojiyi kullanabilen, geleceği sorgulayan, yaşama güvenle bakabilen bir eğitim birimi olmak.
Misyon
Okulumuzun eğitim ve kültür alanlarında hep daha ileriye gitmesini sağlamak amacı ile eğitim-öğretim faaliyetlerinde karşılıklı sevgi,saygı ve güvenle bilginin paylaşılmasına dayalı dertler yetiştirmek ve her yönü ile çevresine, diğer kurumlara örnek olmak.
Başarılar
ÖSYM sınavlarındaki başarısı yıllardır Türkiye ortalamasının üzerinde olan okul, 1993 ÖSYS’de sayısal alanda Türkiye’de 7. sıraya yerleşmiştir.Demir Çelik Lisesi mezunlarının çoğunluğu Demir Çelik İşletmeleri’nde Teknokrat, Bürokrat ve Yönetici olarak görev yapmaktadır.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Çarşı merkezinden yaya ya da minibüs vasıtası
Yenişehir mahallesi Necmettin Şeyhoğlu Stadı üst caddesi, okullar bölgesi