KARABÜK / MERKEZ - Demir Çelik Anadolu Lisesi

Mrt

18-22/03//2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen KIZ FUTBOL TÜRKİYE FİNALLERİNE katılan takımımız Türkiye 3. sü oldu

Kızlarımıza, Antrenörleri Gökhan BERAT ve Serdar EŞBAK hocalarımıza ve ailelerine emeklerinden dolayı teşekkür eeriz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri  Anma Günü kutlama töreni gerçekleştirildi.  Programı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Fatime EVRAN GÜNGÖROĞLU, müzik Öğretmenimiz Sadık HÜNER, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Gülseha ÖZGEN BALLI'ya ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul'un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü, saat 19.45'te Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda vefat etmiştir. Mehmet Akif'in babası Mehmet Tahir Efendi (1826-1888) ve annesi Emine Şerife Hanım'dır (1836-1926). Mehmet Tahir Efendi çocuk yaşta Arnavutluk'tan İstanbul'a gelerek tahsil etmiş ve Fatih Medresesi müderrisliğine kadar yükselmiş âlim ve arif bir zattır. Annesi ise aslen Buharlı olan Tokatlı bir aileye mensuptur. Ailenin Akif'ten sonra Nuriye adında bir de kızları olmuştur.

Mrt

ZEKA OYUNLARI ve SATRANÇ KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİMİZ  ÖĞRETMENLERİ CENGİZ CİNKAVUK DANIŞMANLIĞINDA ATIK MALZEMELERDEN ÜRETTİKLERİ VE YEMLE DOLDURDUKLARI  KUŞ YEMLİKLERİNİ KARABÜK KENT ORMANDA BULUNAN AĞAÇLARA ASARAK KIŞ AYLARINDA HAYVANLARIN AÇ KALMASINI ÖNLEMEYE ÇALIŞTILAR. DÜZENLİ ARALIKLARLA YEMLİKLERİ DOLDURACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Mrt

"EĞİTİM KENTİ KARABÜK PROJESİ KAPSAMINDA  DEĞERLER EĞİTİMİ ve YABANCI DİL KARABÜK'E YABANCI DEĞİL PROJELERİ" FAALİYETLERİ GEREĞİNCE DEĞERLER EĞİTİMİ(SABIR) ve YABANCI DİL DUVAR GAZETELERİ HAZIRLANMIŞTIR. EMEĞİ OLAN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

Mrt

EĞİTİM KENTİ KARABÜK PROJESİ AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA ALT BAŞLIĞI ALTINDA YER ALAN SOYUTTAN SOMUTA EĞLENCELİ DERSLER ETKİNLİĞİNDE ŞUBAT AYINDA TARİH DERSİNİ İŞLEDİK

TARİH ÖĞRETMENİMİZ TİMUR DİZDAR ÖĞRENCİLERİYLE HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDULAR VE KAZI ALANI YETKİLİLERİYLE RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRDİLER. SINIF İÇERİSİNDE TARİHE YARDIMCI BİLİM DALLARI KONUSUNU SOMUTLAŞTIRMAK AMACIYLA KAZI ALANI GEZİSİNE KATILAN ÖĞRENCİLER İZLENİMLERİNİ AKTARDILAR. DERSİN SONUNDA KAZANIMLARIN PEKİŞTİRİLMESİ İÇİN WEB 2.0 ARAÇLARI KULLANILARAK ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI. ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.(27/02/2024)

Mrt

"Eğitim Kenti Karabük Projesi Kültürel Sanatsal ve Sportif Faaliyetler" alt projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatime EVRAN GÜNGÖROĞLU'nun organizasyonuyla öğrencilerimiz İl Kültür Müdürlüğü  salonunda sahnelenen AŞIK VEYSEL oyununu izlediler. Demir Çelik Lisesi olarak organizasyonda her zaman yanımızda olan İl Kültür Müdür yardımcısı sayın Mustafa TÜRKMEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

"Eğitim Kenti Karabük Projesi Okuyorum öğreniyorum" alt projesi kapsamında Lise Kitap Kulübü olarak bu ay Kemal Sayar'ın Merhamet kitabını okuduk. Okul rehber öğretmenimiz Ahmet Işık ile beraberindeki öğrencilerimiz Kitap tahlilini gerçekleştirdi.

Mrt

KIZ FUTBOL TAKIMIMIZ MART AYINDA ANTALYA'DA YAPILACAK OLAN TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILMA HAKKI KAZANDI. KARABÜK ŞAMPİYONU OLAN TAKIMIMIZ, SIRASIYLA BARTINDA YAPILAN BÖLGE ELEMELERİNİ VE DÜZCE'DE YAPILAN YARI FİNAL MÜSABAKALARINI 1. OLARAK TAMAMLADI, 8 TAKIMIN YARIŞACAĞI TÜRKİYE FİNALLERİNDE TAKIMIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Mrt

ZEKA OYUNLARI VE SATRANÇ KULUBÜMÜZÜN ORGANİZE ETTİĞİ "EĞİTİM KENTİ KARABÜK SATRANÇ TURNUVASINI" OKULUMUZ BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK. ÖĞRENCİLERİMİZİN YOĞUN İLGİYLE KARŞILADIĞI SATRANÇ TURNUVASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖDÜLLERİ OKUL MÜDÜRÜMÜZ ENDER KAN TARAFINDAN VERİLDİ. (27/02/2024)

Mrt

"LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROJESİ" KAPSAMINDA 28.02.2024 TARİHİNDE OKULUMUZDA "NANOTEKNOLOJİ" KONULU PANELİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Mrt

"LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROJESİ" KAPSAMINDA 27.02.2024 TARİHİNDE OKULUMUZDA "ARKEOLOJİ" KONULU PANELİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZ DUVAR GAZETESİ HAZIRLADILAR. ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ.

DEMİR ÇELİK ANADOLU LİSESİMİZ TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNDE

Şbt

ULUSAL "BİLİM UYGULAMALARI PROJESİ" KAPSAMINDA 23.02.2024 TARİHİNDE OKULUMUZDA "YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI" KONULU PANELİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK